Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Κάντε φίλους με online παιχνιδια

Κάντε φίλους με online παιχνιδια Τα παιχνίδια στο διαδίκτυο έχουν αυξηθεί ραγδαία σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές επιλογές διαθέσιμες, είτε πρόκειται για τα συνηθισμένα και κλασικά παιχνίδια είτε με τα λεγόμενα κοινωνικά παιχνίδια που έχουν μπει στη ζωή μας πρόσφατα.Αυτά τα παιχνίδια που παίζονται σε πραγματικό χρόνο καταναλώνουν πάρα πολλές ώρες παιχνιδιού ονλάιν από τους χρήστες του διαδικτύου. Όταν πρόκειται για τέτοια παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ποικιλία που υπάρχει προφανώς ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες. Κάποια από τα ονλάιν παιχνίδια επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν νέες φιλίες στο διαδίκτυο. Αυτά τα παιχνίδια είναι τα λεγόμενα «παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης» κοινώς αυτά που παίζονται από πολλούς παίχτες ταυτόχρονα και διαδραστικά.

Το World of Warcraft είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά παιχνίδια ρόλων που συγκεντρώνουν εκατομμύρια παίχτες σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι, όσο και σε άλλα παρόμοια, οι παίχτες συνδέονται μέσω ειδικού σέρβερ σε ένα εικονικό περιβάλλον και παίζουν με έναν παίχτη – ρόλο απέναντι σε άλλους πραγματικούς χρήστες και σε πραγματικό χρόνο.

Τα παιχνίδια αυτά έχουν αποστολές τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει ο παίχτης, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει είτε να αναζητήσει συμμάχους είτε να αναζητήσει τη βοήθεια και συνδρομή άλλων παιχτών. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των παιχνιδιών είναι ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και συναρπαστικά, γιατί βάζουν τους παίχτες στη λογική του ανταγωνισμού άλλων πραγματικών παιχτών. Έτσι, ενώ σε πολλά παιχνίδια ονλάιν, ο παίχτης καλείται να αντιμετωπίσει τον υπολογιστή, που έχει προγραμματιστεί να κάνει συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων, στα διαδραστικά παιχνίδια οι κινήσεις είναι τόσες όσες και οι – άπειρες – σκέψεις ενός πραγματικού χρήστη.

Επειδή πολλές φορές αυτά τα ονλάιν παιχνίδια απαιτούν τη συνεργασία των διαφόρων παιχτών μεταξύ τους, τους δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο, μέσω ειδικών chat rooms ή live chat, που τους επιτρέπει να ρωτούν και να παίρνουν απάντηση σε δευτερόλεπτα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πολλές φορές η επικοινωνία των παιχτών μπορεί να προχωρήσει πολύ περισσότερο από την απλή συνομιλία για θέματα που αφορούν στο παιχνίδι. Έτσι λοιπόν έχουν αναπτυχθεί φιλίες μέσα από τα παιχνίδια αυτά, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνονται συνέδρια και συναντήσεις των παιχτών σε όλον τον κόσμο, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία όλων όσοι έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, άρα και πράγματα να μοιραστούν με τους άλλους

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδρίων ή συναντήσεων, οι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για το αγαπημένο τους παιχνίδι αλλά και να κοινωνικοποιηθούν. Οι συναντήσεις αυτές μάλιστα ξεκίνησαν με τη λογική ότι τα διαδραστικά ονλάιν παιχνίδια έχουν ως βασικό τους στόχο να φέρνουν ανθρώπους κοντά και όχι να τους απομονώνουν, όπως τα κατηγορούν πολλοί. Έτσι λοιπόν οι παίχτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά εκείνους που έχουν συνηθίσει με διάφορα ψευδώνυμα στο ονλάιν παιχνίδι και βέβαια να κάνουν νέους φίλους και νέες επαφές. Καθώς ζούμε πια με καινούριες συνθήκες από τη στιγμή που το ίντερνετ και τα ονλάιν παιχνίδια μπήκαν στη ζωή μας δεν πρέπει να απορρίπτουμε την ιδέα να κάνουμε νέους φίλους με αυτόν τον τρόπο. Εξάλλου καθώς οι καιροί αλλάζουν αλλάζουμε και εμείς και τα παιχνίδια στο διαδίκτυο μας δίνουν την ευκαιρία για νέες γνωριμίες αν το επιθυμούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου